WWW.EBRU.CZ

WWW.EBRU.CZ
ČESKÝ ESHOP S VÝTVARNÝMI POTŘEBAMI PRO EBRU OD PŘEDNÍCH TURECKÝCH VÝROBCŮ

pondělí 9. března 2015

8. DEN Realizace Ebru koláže "Benim Istanbul" - Žluč a terpentýn


8. března 2015


Status: Nalepeno 2 156 z 8 239

Proč dnes poprvé nepřibyl na koláži žádný nový čtvereček přesto, že se nezahálelo? Pracovalo se na nových tiscích a plnily se studijní povinnosti.


Stejné archy jako vpravo, po
přetisku terpentýnovou malbou
Mramorované archy z předchozího
dne před přetiskem 
Dnes Tess část tisků vytvořených včera běžným mramorováním, přetiskla další vrstvou malby ebru. Papír je před soutiskem lepší nechat proschnout. Pokud si papír i vyžehlíte, lépe vám pak přilne k hladině. Můžete ho sice ještě mokrý znovu položit na hladinu s druhou malbou, ale hrozí utržení minimálně rohů papíru při přetahování přes hranu nádoby nebo při přenášení, protože mokrý papír už není tak pevný (možná jste již sami získali stejnou zkušenost na záchodě). Prostě všechno chce svůj čas.


Žluč a terpentýn
Na přechodu Marmarského a Černého moře se budou prolínat nejen barvy, ale i techniky. Při té dnešní použila jako další katalyzátor spolu s hovězí žlučí terpentýn. Ten se přimíchává do barev po kapkách, stejně jako žluč. Záleží na každé kapce. Vytváří na hladině bohatší strukturu skvrn a chová se o poznání "živěji". Lázeň se už ale nedá použít pro jinou techniku, protože i zbytky terpentýnu pak ovlivňují chování barev na hladině.

Žádné komentáře:

Okomentovat