WWW.EBRU.CZ

WWW.EBRU.CZ
ČESKÝ ESHOP S VÝTVARNÝMI POTŘEBAMI PRO EBRU OD PŘEDNÍCH TURECKÝCH VÝROBCŮ

úterý 17. března 2015

16. DEN Realizace Ebru koláže "Benim Istanbul" - Detail tvoří celek


15. března 2015


Status: Nalepeno 4 520 z 8 239

Tess řezala další "stavební materiál" pro koláž  a vymýšlela, jak by se mohly stavby z evropského břehu zrcadlit na vodní hladině Bosporu. Převládla ale práce na studijních úkolech a textu bakalářské práce.

Autor: Salvador Dalí
Pro ty, kteří si všimli změny obličeje Tess na včerejší fotografii a nebo ty, které zaujala fotomozaika Ataturka, jsem dnes připravil ukázku z tvorby gurua surrealismu, který použil elementární částečky digitálního obrazu, pixely, při tvorbě své optické hříčky již v letech 1974 - 1976, v době, kdy Kodak vyvinul první prototyp přenosného digitálního fotoaparátu (1975). Tím umělcem není nikdo jiný než samotný Salvador Dalí. A jedná se o jednu z prvních namalovaných fotomozaek  - Linkoln in Dalivision. Aby jste uviděli Linkolnův portrét, musíte se na obraz dívat ze vzdálenosti desítek metrů a ne Gale přímo na zadek. Nebo můžete použít v muzeu ve Figueres kukátko "Dalivision" instalované naproti obrazu. Každopádně půjde stále o surrealistické pojetí. To u koláže Tess vám bude stačit odstup jen pár metrů a zobrazení bude mnohem realističtější. Jenom si ještě chvíli počkáme než se dokončí
"pár" detailů :)

Děkuji všem, kteří sledují vznik koláže i tohoto časosběrného dokumentu a podílí se tak na motivaci pro toto každodenní úsilí. Možná jste se právě vy stali 1000. návštěvníkem tohoto bloggu, tak vám touto cestou gratuluji. Pokud se přihlásíte, věnujeme vám jeden z archů papíru připravených pro vznik koláže s věnováním od Tess.


Žádné komentáře:

Okomentovat